Darmowa dostawa od 150 zł

Brownie jaglane z masłem orzechowym

Składniki

  • 500 gramów ugotowanej kaszy jaglanej Lestello
  • 70 gramów mąki pełnoziarnistej
  • 100 gramów brązowego cukru
  • 100 gramów masła orzechowego
  • 4 łyżki kakao
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Garść mocno zmielonych orzechów

Sposób przygotowania

  Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą i ugotować. Zostawić do ostygnięcia. Następnie delikatnie ją zblendować. Musi powstać jednolita masa. Do miski z kaszą jaglaną dodać mąkę, cukier, masło orzechowe oraz kakao, cynamon, proszek do pieczenia i oliwę z oliwek. Całość miksować przez około 6 minut. Na koniec dodać mocno zmielone orzechy i wymieszać. Przełożyć ciasto do kwadratowej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50 minut. Smacznego :)