Zimne masło posiekać w misce z mąką, dodać sól i olej. Roztrzepać jajka ze śmietaną, wlać do mąki i wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Jeśli jest za mokre, dodać mąki, jeśli za twarde - śmietany. Zawinąć ciasto w folię i chłodzić w lodówce przez pół godziny lub dłużej. Przygotować nadzienie: kaszę ugotować, cebulę posiekać i usmażyć na oliwie. Wymieszać kaszę z pokruszonym serem i cebulą, doprawić, wbić roztrzepane jajko - nadzienie powinno być klejące. Uformować z nadzienia spore kule. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wyciąć za pomocą metalowej obręczy kółka o średnicy około 10 cm. Ciastem wylepić otwory w formie na mufinki. Do środka każdego otworu włożyć kulkę z nadzienia. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C i piec babeczki ok. 40 minut.