BABECZKI CZEKOLADOWE NA KASZY JAGLANEJ Z ORZECHAMI NERKOWCA
Składniki
- ¾ szklanki kaszy jaglanej Lestello
- ½ szklanki oleju
- 100 gramów masła
- ½ szklanki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 4 łyżki kakao
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Garść orzechów nerkowca
Sposób przygotowania
Kasze wypłukać w zimnej wodzie. Wlać do niej 1 i 1/3 szklanki wody i od zagotowania wody trzymać ja na małym ogniu około 11 minut. Gotową kaszę odstawić do napęcznienia.
Masło roztopić w rondelku i przestudzić. Do blendera dodać jajka, jogurt, kaszę, masło i resztę składników. Wszystko zblendować na krem. Tak przygotowanym ciastem napełniać kokilki na babeczki. Na wierzch każdej ułożyć dwa orzechy nerkowca. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 35 minut.
Smacznego :)