Darmowa dostawa od 180 zł

Muffiny bananowe z orzechami na mące z grochu

Składniki

  • Półtorej szklanki grochu żółtego Lestello
  • 1⁄2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 3⁄4 szklanki poszatkowanych orzechów włoskich
  • 2 dojrzałe banany
  • 3⁄4 szklanki brązowego cukru
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania

Groch zmielić na mąkę w młynku do kawy. Następnie wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Dodać poszatkowane orzechy i wymieszać. Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem na jednolitą masę. Dodać jajko, cukier oraz olej. Całość wymieszać do połączenia się wszystkich składników. Następnie należy połączyć obydwie masy i dodać sok z cytryny. Wymieszać całość łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przełożyć do papilotek. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut. Smacznego ☺

 

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem