Darmowa dostawa od 180 zł

Blok czekoladowy z ekspandowaną pszenicą

Składniki

  • 250 g masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3-4 łyżki kakao
  • 400 g mleka w proszku
  • 2 szklanki pszenicy ekspandowanej Lestello
  • 1 szklanka pokruszonych orzechów włoskich

Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier, kakao oraz mleko i energicznie mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie do masy dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. (Powinno mieć gładką konsystencję - jeśli będzie zbyt gęste trzeba dodać trochę przegotowanej wody). Na końcu dodajemy ekspandowaną pszenicę i orzechy. Mieszamy. Formę keksową wykładamy folią spożywczą i przekładamy do niej masę dociskając łyżką. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem