Darmowa dostawa od 400 zł

Lekki start

Pożywne, chrupiące i dające wiele możliwości. Takie właśnie są wafle ryżowe, gryczane lub kukurydziane, które mamy dla Was w naszej ofercie. Idealnie nadają się na lekki start dnia. Wystarczy dodać do nich swoje ulubione składniki i głód szybko zniknie. Są idealną alternatywą dla chleba, zwłaszcza dla osób, które chcą czuć się lekko po porannym posiłku.

Nasze wafle to też źródło błonnika pokarmowego – substancji, która usprawnia funkcjonowanie układu trawiennego. Dodatkowo przyczynia się on do obniżenia złego cholesterolu we krwi i reguluje proces metabolizmu. Właśnie z tych powodów wafle idealnie zaspokajają głód, ale również dostarczają naszemu organizmowi szereg bardzo ważnych substancji usprawniających jego prawidłowe funkcjonowanie.

Same wafle mają również dość niewielką zawartość tłuszczu i cukrów. Dzięki temu są pożywną i niskokaloryczną przekąską w zasadzie dla każdego z nas. Wystarczy dodać do nich np. sezonowe owoce, a wierzch posmarować masłem orzechowym. Tak skomponowane kanapeczki będą dobre dla tych, którzy planują dotrzeć do pracy na rowerze.

Jednak nie tylko słodkie dodatki pasują do naszych wafli. Zróbcie sobie rano twarożek z jogurtem greckim, ogórkiem i szczypiorkiem. Dodajcie odrobinę natki pietruszki i gotowe. Takie połączenie będzie lekkie, a okrągła forma kanapek na pewno przypadnie do gustu również najmłodszym domownikom. Zawsze możecie zrobić na nich śmieszne buźki, które skuszą najmłodszych.

Niezależnie od tego ile macie lat, nasze wafle są dla Was dobre. Wystarczy że sprawdzicie, które smakują Wam najbardziej i schrupiecie je ze smakiem. Dla tych, którzy lubią skubnąć sobie coś słodkiego w ciągu dnia, mamy też wersję z czekoladą. Więc zamiast batona schrup sobie wafelka.

Pamiętajcie, wafle są lekkie i można je jeść również między posiłkami. Tylko tak jak ze wszystkim – nie warto przesadzać. Jeśli więc dopadnie Was nagły głód, to polecamy zawsze mieć je przy sobie.  Chrupcie na zdrowie!

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem