Kasza jaglana bio 500g

Otrzymywana z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, więc nadaje się do spożycia dla wszystkich cierpiących na zaburzenia przewodu pokarmowego. Kasza jaglana ekologiczna zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana ma właściwości wysuszające i antywirusowe […]

Czytaj więcej...

Kasza jaglana Bio 4×100 g

Otrzymywana z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, więc nadaje się do spożycia dla wszystkich cierpiących na zaburzenia przewodu pokarmowego. Kasza jaglana zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana ma właściwości wysuszające i antywirusowe […]

Czytaj więcej...

Kasza gryczana biała Bio 500g

Kasza gryczana biała powstaje z obłuszczonego ziarna gryki, należy więc do produktów niskoprzetworzonych, stąd najbardziej wartościowych. Ponieważ nie została poddana prażeniu cechuje ją kremowa barwa i delikatny smak i aromat. Kasza gryczana biała BIO jest bogatym źródłem błonnika, czyli zbawiennej grupy substancji pochodzenia roślinnego, wspomagających pracę jelit, proces trawienia oraz wydalania. Zawiera również kwas foliowy, […]

Czytaj więcej...

Kasza gryczana Bio 4×100

Nasza Kasza gryczana bio jest wyjątkowym produktem , który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (tylko 8 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim ciśnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Swoje wyjątkowe walory smakowe kasza zawdzięcza przede wszystkim najwyższej jakości gryce […]

Czytaj więcej...

Kasza gryczana Bio 500g

Nasza Kasza gryczana bio jest wyjątkowym produktem , który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (tylko 8 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim ciśnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Swoje wyjątkowe walory smakowe kasza zawdzięcza przede wszystkim najwyższej jakości gryce […]

Czytaj więcej...