Soczewica zielona 500 g

W starożytnej kuchni greckiej i rzymskiej uchodziła za potrawę ubogich. Dziś jest podstawą diety wegetariańskiej, gdyż ze względu na dużą zawartość białka z powodzeniem zastępuje mięso. Oprócz białka zawiera również skrobię oraz cenne dla naszego organizmu składniki mineralne, takie jak wapń i fosfor, które są ważnym budulcem kości. Spożywanie dużej ilości soczewicy wzmacnia także układ […]

Czytaj więcej...

Soczewica czerwona 400 g

W starożytnej kuchni greckiej i rzymskiej uchodziła za potrawę ubogich. Dziś jest podstawą diety wegetariańskiej, gdyż ze względu na dużą zawartość białka z powodzeniem zastępuje mięso. Oprócz białka zawiera również skrobię oraz cenne dla naszego organizmu składniki mineralne, takie jak wapń i fosfor, które są ważnym budulcem kości. Spożywanie dużej ilości soczewicy wzmacnia także układ […]

Czytaj więcej...

Groch łuskany żółty 500 g

Groch żółty połówki to jedno z bardziej popularnych warzyw strączkowych. Jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka, stąd często wykorzystywany jest w zastępstwie mięsa w diecie wegetariańskiej. Zawiera również sporo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W nasionach grochu znajdziemy dużo witaminy A, C, witamin z grupy B oraz składników mineralnych jak potas, wapń, fosfor […]

Czytaj więcej...

Ciecierzyca 400 g

Ciecierzyca nazywana także grochem włoskim była znana i uprawiana już w starożytnym Rzymie. Powszechnie stosowana była w kuchni staropolskiej, później jakby zapomniana, obecnie wraca do łask. Zawiera nieco ponad 20% białka o korzystnym składzie aminokwasowym, które przypomina pełnowartościowe białko pochodzące z mięsa dlatego z powodzeniem może je zastępować w diecie. Jest również bogata w fosfor, […]

Czytaj więcej...

Groch łuskany żółty 2,5 kg

Groch żółty połówki to jedno z bardziej popularnych warzyw strączkowych. Jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka, stąd często wykorzystywany jest w zastępstwie mięsa w diecie wegetariańskiej. Zawiera również sporo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W nasionach grochu znajdziemy dużo witaminy A, C, witamin z grupy B oraz składników mineralnych jak potas, wapń, fosfor […]

Czytaj więcej...

Groch łuskany żółty 5 kg

Groch żółty połówki to jedno z bardziej popularnych warzyw strączkowych. Jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka, stąd często wykorzystywany jest w zastępstwie mięsa w diecie wegetariańskiej. Zawiera również sporo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W nasionach grochu znajdziemy dużo witaminy A, C, witamin z grupy B oraz składników mineralnych jak potas, wapń, fosfor […]

Czytaj więcej...