Przepisy na impreze

  • SAŁATKA Z RUKOLĄ, CIECIERZYCĄ I FETĄ

    Pół szklanki ciecierzycy Lestello 2 garście rukoli 2 małe pomidory 10 zielonych oliwek 135 gram sera feta 1 łyżka octu balsamicznego Pół łyżeczki soli himalajskiej Pół łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny
    Zobacz więcej
  • Batony musli

    125 g margaryny 2 jajka 250 g cukru 3 łyżki mąki (70g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g błyskawicznych płatków owsianych Lestello 1 szklanka kandyzowanych owoców 1 szklanka posiekanych orzechów 4 łyżki miodu polewa: 150 g czekolady 1/2 szklanki śmietanki 30%
    Zobacz więcej
  • Deser jogurtowy

    250 ml gęstego jogurtu 4 łyżki płatków owsianych Lestello 250 dag malin 2 łyżki miodu listki mięty
    Zobacz więcej
  • MIODOWNIK Z KASZĄ MANNĄ

    Ciasto: 7 dag margaryny 7 dag miodu wielokwiatowego (lub innego) 4 łyżki śmietany (kwaśnej) 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka cukru Mąki tyle, żeby się zagniotło. (ok. 2 szklanek) Masa: 1/2 l mleka 8 łyżek kaszy manny Lestello 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła olejek cytrynowy kwasek cytrynowy. dżem z czarnej porzeczki
    Zobacz więcej
  • Szaszłyki z kurkumą

    składniki: 250 g ryżu Lestello mięso: 3 piersi z kurczaka marynata: pieprz czarny (łyżeczka) 1 łyżeczka kolendry 2 łyżeczki kurkumę 2 ząbki czosnku olej sos sojowy sok z 1 pomarańczy sos kokosowy: puszka mleczka kokosowego masło orzechowe (150g) brązowy cukier (łyżka) drobno posiekana mała cebula papryczka chilli (łyżeczka) czosnek (łyżeczka) imbir (łyżeczka) drobno pokrojone orzechy (50g)
    Zobacz więcej
  • Torcik z kaszy manny z truskawkami

    składniki: 200 g masła 150 g okrągłych biszkoptów 1 szklanka kaszy manny Lestello 120 g cukru pudru 1litr mleka 2 łyżki kakao (30 g)   Wierzch: 300 g truskawek 2 łyżki żelatyny (20 g) 1 łyżka cukru pudru owoce do dekoracji
    Zobacz więcej
  • Papryka Nadziewana

    składniki: 30 dag mięsa mielonego 1 torebka ryżu Lestello 1 cebula 1 jajko sól, pieprz 3 duże papryki 2 łyżki tartego żółtego sera
    Zobacz więcej
  • Blok czekoladowy z ekspandowaną pszenicą

    250 g masła 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3-4 łyżki kakao 400 g mleka w proszku 2 szklanki pszenicy ekspandowanej Lestello 1 szklanka pokruszonych orzechów włoskich
    Zobacz więcej
  • Deser z pszenicą ekspandowaną

    2 szklanki pszenicy ekspandowanej Lestello 1 szklanka malin 1 łyżka cukru pudru 300 g jogurtu naturalnego maliny i mięta do dekoracji
    Zobacz więcej
  • Jabłka z ekspandowanym prosem

    4 jabłka 1 szklanka ekspandowanego prosa Lestello 3 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka rodzynek 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cynamonu masło do smarowania naczynia żaroodpornego
    Zobacz więcej
  • Kotleciki z ekspandowanym owsem

    500 g mielonego mięsa indyka 4 łyżki zimnej wody 4-5 suszonych pomidorów w oliwie 3/4 szklanki owsa ekspandowanego Lestello sól, pieprz szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka mielonej kolendry
    Zobacz więcej
  • Krówkowe z gryką

    – 70 g ekspandowanej gryki Lestello – 200 g krówek – 50 g pianek typu marshmallows o dowolnym smaku – 70 g masła
    Zobacz więcej
  • Kuleczki z prosa

    2 szklanki preparowanego prosa Lestello(40 g) 8 suszonych moreli 8 suszonych śliwek
    Zobacz więcej
  • Lekkie ciasteczka z pszenicą

    2 szklanki ekspandowanej pszenicy Lestello 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki zmielonych migdałów 1 jajko
    Zobacz więcej
  • Mleko z owsem i owocami

    1 szklanka mleka 1/2 szklanki ekspandowanego owsa Lestello 1 łyżeczka miodu garść owoców
    Zobacz więcej
  • Omlet z ekspandowanym owsem i śliwkami

    2 jajka 1 łyżki mleka 1 łyżka mąki 1/2 szklanki owsa ekspandowanego Lestello olej do smażenia śliwki serek homogenizowany
    Zobacz więcej
  • Surówka warzywna z owsem

    1 zielony ogórek 1 duży pomidor 1 cebula cukrowa 1/2 żółtej papryki 1/2 pęczka natki pietruszki 1 szklanka ekspandowanego owsa Lestello sos: sól, pieprz oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny
    Zobacz więcej
  • Ciasteczka owsiane z morelami

    Składniki: 400 g płatków owsianych Lestello 250 g margaryny Kasia 165 g cukru 125 ml wody 1 garść suszonych moreli 1 garść orzechów laskowych 3 łyżki kakao cynamon do smaku
    Zobacz więcej
  • KAKAOWE KULECZKI

    1 szklanka płatków owsianych Lestello 3/4 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki kakao 4 łyżki masła 1 łyżka alkoholu 3 szklanki mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki wody
    Zobacz więcej
  • Babeczki z kaszą gryczaną i serem

    Ciasto: 500 g mąki 150 g masła 4 łyżki oleju 100 g kwaśnej śmietany (tłustej) 2 jaja sól Nadzienie: 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej Lestello 1 cebula pokrojona w kostkę 250 g białego sera 1 jajko oliwa sól, pieprz
    Zobacz więcej
  • Kotlety pieczarkowe z kaszą

    200 g kaszy gryczanej niepalonej Lestello 400 g pieczarek 100 g sera typu feta 1 jajo 2 ząbki czosnku pieprz, sól około 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • Muffiny z jeżynami na kaszy gryczanej

    • 2 szklanki kaszy gryczanej
    • 1 szklanka brązowego cukru
    • 1 łyżeczka sody
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 łyżeczki cukru waniliowego
    • 2 jajka
    • 1 szklanka mleka
    • 0,5 szklanki oleju z pestek winogron
    • 150 gram jeżyn
    Zobacz więcej
  • Ciasteczka Owsiane z migdałami

    2 szklanki płatków owsianych Lestello półtorej szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jajka szklanka brązowego cukru nierafinowanego 100 gram roztopionego masła łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram zmielonych w młynku do kawy migdałów
    Zobacz więcej
  • LEKKA SAŁATKA Z GRYKĄ EKSPANDOWANĄ

      1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta Miks sałat 1 świeży ogórek 3 łyżki gryki ekspandowanej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny Szczypta papryki suszonej Szczypt bazylii suszonej
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z BURACZKÓW I ZIELONEJ SOCZEWICY

    300 gramów zielonej soczewicy Lestello 2 buraki 2 pomidory Szklanka zielonego groszku Pęczek szczypioru Sok z 1 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka mielonej suszonej papryki Sól i pieprz do smaku
    Zobacz więcej
  • HUMMUS Z AWOKADO, BAZYLIĄ I LIMONKĄ

    1 szklanka ciecierzycy Lestello 3 łyżki tahiny (pasty sezamowej) 2 dojrzałe awokado Sok z 1 limonki Pół szklanki zimnej wody 10 listków świeżej bazylii 2 ząbki czosnku Sól Oliwa z oliwek
    Zobacz więcej
  • PASZTET Z ZIELONEJ SOCZEWICY

    250 gramów zielonej soczewicy Lestello 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyzki oliwy z oliwek 6 marchewek 1 pęczek koperku 1 łyżeczka świeżego tymianku Pół łyżeczki suszonej kolendry Pół łyżeczki pieprzu cayenne Sól Pieprz kolorowy
    Zobacz więcej
  • ORZECHOWO-CZEKOLADOWE KULECZKI

    2 szklanki ciecierzycy Lestello 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka drobno zmielonych orzechów włoskich 200 gramów masła 2 jajka 1 łyżka miodu 3 łyżki kakao
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ, ZIELONYM GROSZKIEM I MASŁEM

    1 szklanka kaszy jaglanej Lestello 2,5 szklanki mleka 1,5 szklanki mrożonego zielonego groszku 1 ząbek czosnku 1 cebula Sól Pieprz ziołowy Szczypta cynamonu Szczypta kurkumy 3 łyzki masła
    Zobacz więcej
  • HUMMUS BURACZANY

    1 szklanka ciecierzycy Lestello 2 buraki 3⁄4 szklanki tahini 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyzki soku z cytryny Pół szklanki wody Pół łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżeczki chrzanu żurawinowego 1 łyżeczka skórki otartej z cytrny 4 ząbki czosnku Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z MARCHEWKĄ, MŁODYM SZPINAKIEM I CIECIERZYCĄ

    1 szklanka ciecierzycy Lestello 1 opakowanie młodego świeżego szpinaku 2 marchewki 3 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z połowy limonki Pół łyżeczki suszonego mielonego czosnku Pół łyżeczki przyprawy curry Szczypta soli Szczypta pieprzu
    Zobacz więcej
  • JAJKA FASZEROWANE MUSEM Z GROCHU I ŻÓŁTEK

    8 jajek 1 szklanka grochu żółtego Lestello Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka kurkumy 3 łyżki majonezu Sok z połowy cytryny Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • KUSKUS Z RZODKIEWKĄ I POMIDORAMI

    2 szklanki kaszy kuskus Lestello 4 rzodkiewki 2 pomidory Pęczek szczypiorku 500 ml bulionu warzywnego Sok z 1 limonki Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z FASOLĄ I KURCZAKIEM

    2 szklanki drobnej fasoli białej Lestello 2 świeże ogórki Pęczek szczypiorku 300 gram polędwicy z kurczaka w kawałku 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu Sól Pieprz Sok z 1 cytryny
    Zobacz więcej
  • LEKKA SAŁATKA Z ZIELONA SOCZEWICĄ I JAJKIEM

    1 szklanka zielonej soczewicy Lestello 2 jajka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula Garść rukoli Oliwa z oliwek Sól czosnkowa Świeżo mielony pieprz
    Zobacz więcej
  • POMIDORY FASZEROWANE RYŻEM Z KREWETKAMI

    8 większych pomidorów Szklanka krewetek koktajlowych 1 szklanka ryżu Basmati Lestello 1 pęczek szczypioru Pół szklanki kukurydzy 1 cytryna 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej kolendry Sól Pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek
    Zobacz więcej
  • PLACEK RYŻOWY Z SEREM I CEBULĄ

    1 opakowanie ryżu basmati Lestello 250 gram sera białego 200 gram sera peccorino 1 pęczek cebuli dymki 3 jajka 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka suszonej bazylii Sól i pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z FASOLI Z ORZECHAMI

    2 szklanki fasoli Jaś Lestello Pęczek natki pietruszki Garść orzechów włoskich 2 łyżki miodu
    Zobacz więcej
  • CZEKOLADOWY KREM Z CIECIERZYCY

    1 opakowanie ciecierzycy Lestello Garść orzechów włoskich 3 łyżki oleju kokosowego 6 łyżek kakao 2 łyżki miodu
    Zobacz więcej
  • ŻÓŁTA PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JĘCZMIENNĄ Z WOŁOWINĄ

    300 gramów polędwicy wołowej 1 opakowanie kaszy jęczmiennej Lestello 3 żółte papryki Szklanka bulionu wołowego 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki oleju Sól i pieprz
    Zobacz więcej
  • PIECZONE JABŁKA Z KUSKUSEM

    3 jabłka Szklanka kaszy kuskus Lestello 1 łyżeczka pestek słonecznika 3 łyżeczki suszonej żurawiny 1 łyżeczka drobno posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka miodu Pół łyżeczki cynamonu Sok z połowy cytryny
    Zobacz więcej
  • KRĄŻKI CUKINII FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ BIAŁĄ Z POMIDORAMI

    200 gramów kaszy gryczanej białej Lestello 1 mała cebula 2 cukinie 3 pomidory Pęczek koperku 1 łyżeczka słodkiego mielonej papryki Sól Pieprz Olej do smażenia
    Zobacz więcej
  • KASZA JĘCZMIENNA Z BOBEM, PISTACJAMI I TYMIANKIEM

    200 gramów kaszy jęczmiennej Lestello 1 szklanka mrożonego bobu Garść pistacji 2 łyżki poszatkowanego świeżego tymianku 2 łyżki oliwy z oliwek Sok z połowy limonki Pół łyżeczki pieprzu ziołowego Sól
    Zobacz więcej
  • LEKKA SAŁATKA Z KASZY JĘCZMIENNEJ I CUKINII

    200 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello Pół cukinii 1 marchewka Gotowy mix sałat Sól Pieprz 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki oleju rydzowego Szczypta cynamonu
    Zobacz więcej
  • PŁATKI RYŻOWE PO INDYSJKU

    60 gramów płatków ryżowych Lestello 2 łyżki oleju Szczypta asfarydy Garść drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych i nie prażonych Drobno posiekana cebula Pół łyżeczki gorczycy Pół łyżeczki kuminu Pół łyżeczki kurkumy 2 zielone papryczki chilli 1 łyżeczka cukru Sól Pieprz Ćwiartka cytryny
    Zobacz więcej
  • WIOSENNA SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI

    2 szklanki czerwonej fasoli Lestello 2 garście rukoli 8 pomidorków koktajlowych 50 gramów sera corregio 2 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z połowy cytryny Pół łyżeczki suszonego oregano Szczypta soli Szczypta pieprzu
    Zobacz więcej
  • SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, CZERWONA PAPRYKĄ, BROKUŁAMI I QUINOA

    Szklanka fasoli czerwonej Lestello Pół szklanki kaszy quinoa 1 czerwona papryka 6 różyczek brokułów Sok z połowy cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Pół pęczka natki pietruszki Sól Pieprz
    Zobacz więcej
  • ZUPA KREM Z KUREK I ŻÓŁTEGO GROCHU

    2 szklanki żółtego grochu Lestello 2 litry bulionu warzywnego 2 szklanki kurek 1 łyżka masła Pół łyżeczki curry Pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki Sól Pieprz
    Zobacz więcej