SAŁATKA DO PRACY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ PERŁOWĄ

Składniki:

Pół szklanki kaszy jęczmiennej perłowej Lestello
Pół szklanki pieczonej dyni w kostce
Pół szklanki pestek z owocu granatu
1 łyżka oliwy z oliwek
Sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Na dno słoika wyłóż trochę pieczonej dyni, następnie połóż warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż pestki granatu. Całość polej cytryną i oliwą z oliwek.

Z przepisu powinny wyjść dwa sporej wielkości słoiki. Pamiętajcie, że przy przygotowaniu należy rozdzielić równomiernie oliwę i sok z cytryny na każdy ze słoików. Powinno przypadać po 1 łyżce oliwy z oliwek na słoik i po jednej połówce cytryny na słoik.

Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,