SAŁATKA Z ORZECHAMI I CZERWONĄ FASOLĄ

Składniki:

1 opakowanie mixu sałat

Garść orzechów włoskich

Szklanka czerwonej fasoli Lestello

1 duża czerwona cebula

Olej sezamowy

1 łyżeczka miodu

Połowa limonki

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć przez noc. Następnego dnia opłukać i ugotować w świeżej wodzie do miękkości. Odstawić do ostudzenia.

Cebulę pokroić w talarki i rozdzielić na pojedyncze kręgi. Orzechy lekko posiekać na nieco mniejsze kawałki.

Do miski wrzucić mix sałat, fasolę, cebulę i orzechy. Dodać 2 łyżki oleju sezamowego, sok z połowy limonki i miód. Całość wymieszać. Sałatka gotowa.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: