RACUCHY MARCHEWKOWO – JAGLANE

Składniki:

2 marchewki

2 szklanki kaszy jaglanej Lestello

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka czarnuszki

Pół szklanki mąki razowej

1 łyżka sosu sojowego

Pół łyżeczki mielonego chili

Sól

Pieprz

2 łyżki oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Powinno to trwać około 20 minut. Cebulę i czosnek drobniutko pokroić i podsmażyć na oleju.

Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach i dodać do ugotowanej kaszy jaglanej. Wrzucić podsmażoną cebulę i czosnek. Dodać sos sojowy, czarnuszkę, mąkę razową oraz mielone suszone chili. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać do połączenia się składników. Musi powstać lekko kleiste ciasto.

Z ciasta formować kotlety i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 – 30 minut.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: