PIECZONA W ZIOŁACH CIECIERZYCA

Składniki:

200 gram ciecierzycy Lestello 2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka słodkiej suszonej papryki

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę należy przepłukać i zalać ciepłą wodą. Odstawić na noc do namoczenia. Następnego dnia ugotować ją do miękkości, potem odcedzić i wystudzić.

Tak przygotowaną ciecierzycę rozsypcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawcie na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Następnie wyjmijcie ją i przesypcie do miski, w której dokładnie wymieszaliście ze sobą oliwę z oliwek z pozostałymi suchymi składnikami.

Wszystko należy dokładnie wymieszać i ponownie wyłożyć na blachę. Wstawcie ją do piekarnika i pieczcie jeszcze przez 15 minut. Po tym czasie wyjmijcie, ostudźcie i Wasza przekąska jest gotowa.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,