PASZTET Z ZIELONEJ SOCZEWICY, GRZYBÓW I ORZECHÓW

Składniki:

1 opakowanie zielonej soczewicy Lestello

Szklanka orzechów włoskich

400 gram pieczarek

3 łyżki masła

1 łyżeczka suszonego majeranku

1 łyżeczka suszonego tymianku

Sól i pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Soczewicę namoczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości.

Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić na rozpuszczone w rondelku masło. Dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Co jakiś czas należy je pomieszać. Następnie odstawić do ostudzenia.

Soczewicę, pieczarki oraz orzechy umieścić w misie blendera i zmiksować na jednolitą masę. Dodać majeranek, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać do połączenia składników. Pasztet trzymać w słoiku w lodówce. Idealnie nadaje się do smarowania kanapek.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,