Deser z kaszy

Składniki:

1 wafel lub kilka biszkoptów

200 g masła

1 szklanki kaszy manny Lestello

1/2 szklanki cukru pudru

800 ml mleka

2 łyżki kakao

2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej

2 łyżki rodzynek

1 polewa z mlecznej czekolady

orzechy włoskie do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kaszę gotuj na mleku ciągle mieszając aż stanie się bardzo gęsta. Ostudź. Cukier puder utrzyj z miękkim masłem. Następnie ciągle ucierając dodawaj po łyżce wystudzoną kaszę. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, do drugiej skórkę pomarańczową i rodzynki. Małą tortownicę o średnicy 22 cm. wyłóż przyciętym do jej rozmiaru waflem lub biszkoptami. Na to wyłóż najpierw warstwę z kakao, potem warstwę z bakaliami. Deser odstaw do lodówki. Przed podaniem polej polewą czekoladową i udekoruj bakaliami.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: