BATONIKI MUESLI Z PESTKAMI DYNI

Składniki:

150 gram mleka w proszku

¾ szklanki płatków owsianych Lestello

150 ml mleka 2%

1 łyżka masła orzechowego

50 gram pestek dyni

50 gram sezamu

50 gram migdałów

Sposób przygotowania:

Migdały oraz pestki dyni posiekać i umieścić w misce. Dodać sezam i wymieszać.

Mleko zagotować wraz z masłem orzechowym i mlekiem w proszku. Cały czas mieszając, aż do momentu, kiedy masa zgęstnieje. Dodać gotową mieszankę do pestek dyni, migdałów i sezamu. Wrzucić płatki owsiane i wymieszać.

Całość przełożyć do małej formy keksowej wyłożonej pergaminem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić. Pokroić na mniejsze batoniki.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,