Nasze produkty

  • Płatki żytnie błyskawiczne 400G

    Płatki żytnie otrzymuje się z oczyszczonych ziaren żyta poprzez zgniecenie na zimno ziaren żyta zachowując właściwości odżywcze. Płatki żytnie zawierają duże ilości błonnika, który poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom a także obniża cholesterol we krwi, stężenie glukozy i wspomaga odchudzanie. Są bogatym źródłem składników mineralnych: magnezu, żelaza, wapnia, potasu, sodu, manganu, cynku, fosforu, jodu […]
    Zobacz więcej
  • Proso ekspandowane 100 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną jasnożółtą barwę. Proso ekspandowane to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się […]
    Zobacz więcej
  • Gryka ekspandowana 60 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną jasną barwę i przyjemny aromat prażonej gryki. Gryka ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek […]
    Zobacz więcej
  • Gryka ekspandowana 60 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną jasną barwę i przyjemny aromat prażonej gryki. Gryka ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek […]
    Zobacz więcej
  • Owies ekspandowany 220 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną złocistą barwę i przyjemny aromat prażonego zboża. Owies ekspandowany to idealna przekąska lub dodatek […]
    Zobacz więcej
  • Owies ekspandowany 220 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną złocistą barwę i przyjemny aromat prażonego zboża. Owies ekspandowany to idealna przekąska lub dodatek […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana biała 500g

    Kasza gryczana biała powstaje z obłuszczonego ziarna gryki, należy więc do produktów niskoprzetworzonych, stąd najbardziej wartościowych. Ponieważ nie została poddana prażeniu cechuje ją kremowa barwa i delikatny smak i aromat. Kasza gryczana biała jest bogatym źródłem błonnika, czyli zbawiennej grupy substancji pochodzenia roślinnego, wspomagających pracę jelit, proces trawienia oraz wydalania. Zawiera również kwas foliowy, pomyślnie […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana biała Bio 500g

    Kasza gryczana biała powstaje z obłuszczonego ziarna gryki, należy więc do produktów niskoprzetworzonych, stąd najbardziej wartościowych. Ponieważ nie została poddana prażeniu cechuje ją kremowa barwa i delikatny smak i aromat. Kasza gryczana biała BIO jest bogatym źródłem błonnika, czyli zbawiennej grupy substancji pochodzenia roślinnego, wspomagających pracę jelit, proces trawienia oraz wydalania. Zawiera również kwas foliowy, […]
    Zobacz więcej
  • Kasza jaglana 4×100

    Otrzymywana z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, więc nadaje się do spożycia dla wszystkich cierpiących na zaburzenia przewodu pokarmowego. Kasza jaglana zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana ma właściwości wysuszające i antywirusowe […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana Bio 4×100

    Nasza Kasza gryczana bio jest wyjątkowym produktem , który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (tylko 8 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim ciśnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Swoje wyjątkowe walory smakowe kasza zawdzięcza przede wszystkim najwyższej jakości gryce […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana Bio 500g

    Nasza Kasza gryczana bio jest wyjątkowym produktem , który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (tylko 8 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim ciśnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Swoje wyjątkowe walory smakowe kasza zawdzięcza przede wszystkim najwyższej jakości gryce […]
    Zobacz więcej
  • Wafle ryżowe 110g

    Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego […]
    Zobacz więcej
  • Wafle ryżowe 110g

    Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z ekologicznego ryżu brązowego. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego […]
    Zobacz więcej
  • Proso ekspandowane 100 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną jasnożółtą barwę. Proso ekspandowane to idealna przekąska lub dodatek do śniadania. Doskonale komponuje się […]
    Zobacz więcej
  • Pszenica ekspandowana 80 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną złocistą barwę i przyjemny aromat prażonego zboża. Pszenica ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek […]
    Zobacz więcej
  • Pszenica ekspandowana 80 g

    Ekspandowanie czyli puffing to poddanie ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem bez dodatku substancji chemicznych. Do puffingu używa się całych ziaren zbóż, stąd produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych znajdujących się w ziarnie. Dzięki procesowi puffingu produkt posiada atrakcyjną złocistą barwę i przyjemny aromat prażonego zboża. Pszenica ekspandowana to idealna przekąska lub dodatek […]
    Zobacz więcej
  • Płatki orkiszowe błyskawiczne 400G

    Płatki orkiszowe otrzymuje się z oczyszczonych ziaren orkiszu poddanych specjalnej obróbce hydrotermicznej, gnieceniu i krojeniu. Orkisz to zapomniany gatunek zboża, który zawiera wiele prozdrowotnych właściwości. Orkisz posiada właściwości krwiotwórcze oraz budujące mięśnie. Jest  naturalnym środkiem znakomicie poprawiającym nastrój. Zapobiega zmniejszeniu wydolności organizmu. Płatki orkiszowe dzięki bogactwu składników odżywczych wzmacnia odporność, przyspiesza regenerację komórek oraz poprawia kondycję […]
    Zobacz więcej
  • Wafle ryżowe w czekoladzie deserowej 72g

    Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego polane prawdziwą czekoladą. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga […]
    Zobacz więcej
  • Wafle gryczane 110g

    Wafle gryczane wyprodukowane w 100% z kaszy gryczanej. Nie zawierają aromatów, dodatkowych surowców czy konserwantów. Oprócz cennych węglowodanów złożonych zawierają dużo białka o wysokiej wartości odżywczej – są bogate w lizynę i tryptofan, których nasz organizm sam nie potrafi wytwarzać. Ponadto wafle gryczane zawierają sporo kwasu foliowego i cynku. Są również bogate w mangan, potas i […]
    Zobacz więcej
  • Wafle gryczane bio 110g

    Wafle gryczane ekologiczne wyprodukowane w 100% z ekologicznej kaszy gryczanej. Nie zawierają aromatów, dodatkowych surowców czy konserwantów. Oprócz cennych węglowodanów złożonych zawierają dużo białka o wysokiej wartości odżywczej – są bogate w lizynę i tryptofan, których nasz organizm sam nie potrafi wytwarzać. Ponadto wafle gryczane ekologiczne zawierają sporo kwasu foliowego i cynku. Są również bogate w […]
    Zobacz więcej
  • Wafle ryżowe bio w czekoladzie deserowej 72g

    Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego polane prawdziwą czekoladą. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga […]
    Zobacz więcej
  • Kasza jaglana bio 500g

    Otrzymywana z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, więc nadaje się do spożycia dla wszystkich cierpiących na zaburzenia przewodu pokarmowego. Kasza jaglana ekologiczna zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana ma właściwości wysuszające i antywirusowe […]
    Zobacz więcej
  • Płatki gryczane jasne błyskawiczne bio 300g

    Płatki gryczane jasne błyskawiczne ekologiczne otrzymuje się z całych, gniecionych ziaren gryki poddanych specjalnej obróbce termicznej. Płatki gryczane jasne błyskawiczne są bogatym źródłem białka o wysokiej jakości odżywczej. Zawierają lizynę oraz leucynę odpowiadające przede wszystkim za pracę mózgu a także za wchłanianie wapnia, koncentrację oraz łagodzenie objawów przeziębienia oraz tryptofan – pomocny przy wytwarzany serotoniny […]
    Zobacz więcej
  • Płatki jaglane błyskawiczne bio 300g

    Płatki jaglane błyskawiczne ekologiczne uzyskiwane są z gniecionych ziaren prosa. Są one bogatym źródłem witamin, minerałów i prozdrowotnych właściwości. Płatki jaglane błyskawiczne ekologiczne są bogate w kompleks witamin z gruby B odpowiedzialnych za prawidłowy stan naszej skóry, włosów i paznokci. 100% ekologiczne Płatki jaglane błyskawiczne ekologiczne stanowią doskonałą propozycję na smaczne i pożywne śniadanie z mlekiem, […]
    Zobacz więcej
  • Płatki owsiane bio 400g

    Płatki owsiane ekologiczne otrzymuje się z ziaren owsa poddanych specjalnej obróbce hydrotermicznej, obłuskiwaniu i płatkowaniu. Są one bogatym źródłem przyswajalnych węglowodanów (skrobia) dających energię oraz poczucie sytości na długi czas. Ponadto zawierają łatwo przyswajalne białko oraz stosunkowo dużo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W błonniku zawartym w owsie znajduje się jego przyswajalna frakcja – betaglukany. […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana biała 4×100 g

    Kasza gryczana biała powstaje z obłuszczonego ziarna gryki, należy więc do produktów niskoprzetworzonych, stąd najbardziej wartościowych. Ponieważ nie została poddana prażeniu cechuje ją kremowa barwa i delikatny smak i aromat. Kasza gryczana biała jest bogatym źródłem błonnika, czyli zbawiennej grupy substancji pochodzenia roślinnego, wspomagających pracę jelit, proces trawienia oraz wydalania. Zawiera również kwas foliowy, pomyślnie […]
    Zobacz więcej
  • Kasza jaglana Bio 4×100 g

    Otrzymywana z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, więc nadaje się do spożycia dla wszystkich cierpiących na zaburzenia przewodu pokarmowego. Kasza jaglana zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana ma właściwości wysuszające i antywirusowe […]
    Zobacz więcej
  • Wafle kukurydziane 46g

    Wafle kukurydziane wytwarzane w 100% z kukurydzy. Nie zawierają aromatów, dodatkowych surowców czy konserwantów. Wafle kukurydziane Lestello to produkt bezglutenowy o niskiej zawartości cukru. Stanowią doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Idealne jako przekąska lub baza do kanapek.
    Zobacz więcej
  • Kuskus 300 g

    Kuskus to tradycyjny produkt spożywczy, łączący cechy makaronu i kaszy. Wytwarza się go z pszenicy twardej (durum), która zawiera więcej białka, niż pszenica miękka, używana w Polsce do produkcji pieczywa i kaszy manny. Stanowi jeden z głównych składników kuchni orientalnej oraz afrykańskiej. Kuskus należy do kasz zaparzanych, nie wymaga gotowania. Wystarczy zalać go gorącą wodą […]
    Zobacz więcej
  • Kasza jęczmienna wiejska 1 kg

    Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego i pokrojonego ziarna jęczmienia, należy więc do produktów niskoprzetworzonych, stąd najbardziej wartościowych. Zawiera naturalne węglowodany złożone (skrobię), która w organizmie powoli rozkłada się na glukozę dostarczając nam energii na dłużej. Zawiera dużo błonnika, który obniża poziom cholesterolu we krwi, zapobiega zaparciom a pęczniejąc w żołądku sprawia, że dłużej jesteśmy […]
    Zobacz więcej
  • Soczewica czerwona 400 g

    W starożytnej kuchni greckiej i rzymskiej uchodziła za potrawę ubogich. Dziś jest podstawą diety wegetariańskiej, gdyż ze względu na dużą zawartość białka z powodzeniem zastępuje mięso. Oprócz białka zawiera również skrobię oraz cenne dla naszego organizmu składniki mineralne, takie jak wapń i fosfor, które są ważnym budulcem kości. Spożywanie dużej ilości soczewicy wzmacnia także układ […]
    Zobacz więcej
  • Fasola Piękny Jaś tyczny 370 g

    Fasola Jaś tyczny to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Jej regularne spożycie wpływa korzystnie na tkankę nerwową i mózg poprawiając koncentrację i pamięć. Fasola Jaś tyczny zawiera witaminy z grupy B, witaminy E i A a dodatkowo fosfor, magnez, wapń i żelazo. Regularne spożywanie roślin strączkowych ma dobroczynny […]
    Zobacz więcej
  • Groch łuskany żółty 500 g

    Groch żółty połówki to jedno z bardziej popularnych warzyw strączkowych. Jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka, stąd często wykorzystywany jest w zastępstwie mięsa w diecie wegetariańskiej. Zawiera również sporo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W nasionach grochu znajdziemy dużo witaminy A, C, witamin z grupy B oraz składników mineralnych jak potas, wapń, fosfor […]
    Zobacz więcej
  • Kasza jęczmienna perłowa 4×100 g

    Kasza jęczmienna perłowa inaczej zwana mazurską swoją nazwę zawdzięcza procesowi obtaczania i polerowania, który nadaje ziarnom kształt perełki. Dlatego też doskonale prezentuje się na talerzu w towarzystwie nawet najbardziej wykwintnych dodatków. Jak pozostałe rodzaje kaszy jęczmiennej należy ona do grupy pełnowartościowych produktów zbożowych bogatych w błonnik, witaminy (szczególnie z grupy B) oraz składniki mineralne. Spośród […]
    Zobacz więcej
  • Fasola czerwona 500 g

    Fasola czerwona to bogate źródło wysokowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Ze względu na duże ilości tego składnika polecana jest wegetarianom jako uzupełnienie diety. Ponadto stanowi bogate źródło witamin z gr. B głównie tiaminy poprawiającej pamięć i koncentrację. Fasola zawiera potas, wapń, fosfor, żelazo, kwas foliowy oraz cynk. Roślina ma lekkostrawną skrobię. Błonnik zawarty […]
    Zobacz więcej
  • Kasza jaglana 500 g

    Otrzymywana z łuskanego ziarna prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym, więc nadaje się do spożycia dla wszystkich cierpiących na zaburzenia przewodu pokarmowego. Kasza jaglana zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, mającą leczniczy wpływ na stawy, a także korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana ma właściwości wysuszające […]
    Zobacz więcej
  • Ryż basmati długi
    4×100 g

    Ryż basmati uważany jest za najszlachetniejszą i najdroższą odmianę ryżu na świecie. Przez znawców nazywany jest „królem ryżu”. Uprawiany jest u podnóża Himalajów w Indiach, Pakistanie i Nepalu. Specyficzne warunki klimatyczne tego obszaru nadają mu charakterystyczny i niepowtarzalny smak i aromat. Ponadto ziarna ryżu basmati są dłuższe i bardziej smukłe niż ziarna pozostałych odmian ryżu. […]
    Zobacz więcej
  • Ryż basmati długi 500 g

    Ryż basmati uważany jest za najszlachetniejszą i najdroższą odmianę ryżu na świecie. Przez znawców nazywany jest „królem ryżu”. Uprawiany jest u podnóża Himalajów w Indiach, Pakistanie i Nepalu. Specyficzne warunki klimatyczne tego obszaru nadają mu charakterystyczny i niepowtarzalny smak i aromat. Ponadto ziarna ryżu basmati są dłuższe i bardziej smukłe niż ziarna pozostałych odmian ryżu. […]
    Zobacz więcej
  • Kasza manna 500 g

    Kasza manna powstaje z najdrobniejszych zmielonych ziaren pszenicy. Jedną z głównych zalet kaszy manny jest fakt, iż jest lekkostrawna, dzięki czemu jest doskonała dla osób cierpiących na choroby układu pokarmowego oraz stanowi składnik różnego rodzaju diet. Kasza manna zawiera tez dużą ilość skrobi, która sprawia, że dłużej czujemy się syci i najedzeni. Zawiera też wiele […]
    Zobacz więcej
  • Soczewica zielona 500 g

    W starożytnej kuchni greckiej i rzymskiej uchodziła za potrawę ubogich. Dziś jest podstawą diety wegetariańskiej, gdyż ze względu na dużą zawartość białka z powodzeniem zastępuje mięso. Oprócz białka zawiera również skrobię oraz cenne dla naszego organizmu składniki mineralne, takie jak wapń i fosfor, które są ważnym budulcem kości. Spożywanie dużej ilości soczewicy wzmacnia także układ […]
    Zobacz więcej
  • Płatki owsiane błyskawiczne 400 g

    Płatki owsiane błyskawiczne otrzymuje się z ziaren owsa poddanych specjalnej obróbce hydrotermicznej, obłuskiwaniu i płatkowaniu. Dzięki takiemu procesowi czas ich przygotowania do spożycia znacznie się skraca. Są one bogatym źródłem przyswajalnych węglowodanów (skrobia) dających energię oraz poczucie sytości na długi czas. Ponadto zawierają łatwo przyswajalne białko oraz stosunkowo dużo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W […]
    Zobacz więcej
  • Płatki jęczmienne błyskawiczne 400 g

    Płatki jęczmienne błyskawiczne otrzymuje się z pokrojonych ziaren jęczmienia poddanych specjalnej obróbce hydrotermicznej i płatkowaniu. Dzięki takiemu procesowi czas ich przygotowania do spożycia znacznie się skraca. Właściwości drobnych, zmiażdżonych ziaren jęczmienia wykorzystywano już w dawnej medycynie do leczenia żołądka, w postaci kleików, które miały za zadanie złagodzenie uporczywych dolegliwości. Dziś również stosować je można na […]
    Zobacz więcej
  • Ciecierzyca 400 g

    Ciecierzyca nazywana także grochem włoskim była znana i uprawiana już w starożytnym Rzymie. Powszechnie stosowana była w kuchni staropolskiej, później jakby zapomniana, obecnie wraca do łask. Zawiera nieco ponad 20% białka o korzystnym składzie aminokwasowym, które przypomina pełnowartościowe białko pochodzące z mięsa dlatego z powodzeniem może je zastępować w diecie. Jest również bogata w fosfor, […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana prażona
    4×100 g

    Kasza gryczana prażona Lestello jest wyjątkowym produktem, który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (około 8 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim cisnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Oprócz cennych węglowodanów złożonych zawiera dużo białka o wysokiej wartości odżywczej – […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana prażona 500 g

    Kasza gryczana prażona Lestello jest wyjątkowym produktem, który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (około 8 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim cisnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Oprócz cennych węglowodanów złożonych zawiera dużo białka o wysokiej wartości odżywczej – […]
    Zobacz więcej
  • Fasola Jaś karłowy 500 g

    Fasola Jaś karłowy to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Nadaje się idealnie do potraw wegetariańskich jak również stanowi uzupełnienie tradycyjnej diety. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B odpowiedzialnych za prawidłowy stan naszej skory, włosów i paznokci. Poza tym fasola jest bogata w fosfor, potas, magnez, wapń i […]
    Zobacz więcej
  • Fasola drobna biała
    500 g

    Fasola drobna biała to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Jej regularne spożycie wpływa korzystnie na tkankę nerwową i mózg poprawiając koncentracje i pamięć. Fasola zawiera witaminy z grupy B, witaminy E i A a dodatkowo fosfor, magnez, wapń i żelazo. Regularne spożywanie roślin strączkowych ma dobroczynny wpływ na […]
    Zobacz więcej
  • Płatki ryżowe błyskawiczne 400 g

    Płatki ryżowe otrzymywane są z ziaren ryżu poddanych działaniu pary wodnej, a następnie prasowaniu (czyli płatkowaniu). Dzięki temu procesowi czas ich przygotowania do spożycia znacznie się skraca przy zachowaniu wielu cennych wartości odżywczych. Są lekkostrawne więc polecane są szczególnie osobom z dolegliwościami układu pokarmowego. Są również bogatym źródłem węglowodanów. Stanowią doskonałą propozycję na smaczne i […]
    Zobacz więcej
  • Ryż biały długi 4×100 g

    Ryż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Jest najłatwiej przyswajalnym przez organizm człowieka zbożem dlatego jest powszechnie stosowany w diecie lekkostrawnej. Ryż biały działa przeciwbiegunkowo i łagodzi podrażnienia jelit. Stosowany jest również przy miażdżycy oraz chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Ze względu na swój łagodny smak oraz […]
    Zobacz więcej
  • Ryż brązowy długi 4×100 g

    Ryż brązowy zwany też naturalnym to ryż, z którego usunięto jedynie najbardziej zewnętrzną warstwę (łuskę). Nie jest on poddawany procesowi polerowania dzięki czemu zachowuje właściwości pełnoziarnistego stąd najbardziej wartościowego ryżu. Jego jasnobrązowy kolor jest spowodowany obecnością kilku warstw otrąb, bogatych w minerały i witaminy (szczególnie grupy B) oraz błonnik. Jest produktem o niskim indeksie glikemicznym […]
    Zobacz więcej
  • Ryż parboiled długi
    4×100 g

    Ryż parboiled jest ryżem poddanym specjalnemu procesowi termicznemu, w którym pod działaniem ciśnienia i pary wodnej cenne składniki odżywcze zawarte w łusce przenikają do wnętrza ziarna. W ten sposób ryż zachowuje błonnik i witaminy, które straciłby w trakcie obłuskiwania i polerowania. Proces ten powoduje również, że ryż parboiled przybiera piękny złocisty kolor, szybko się gotuje […]
    Zobacz więcej
  • Ryż biały długi 1 kg

    Ryż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Jest najłatwiej przyswajalnym przez organizm człowieka zbożem dlatego jest powszechnie stosowany w diecie lekkostrawnej. Ryż biały działa przeciwbiegunkowo i łagodzi podrażnienia jelit. Stosowany jest również przy miażdżycy oraz chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Ze względu na swój łagodny smak oraz […]
    Zobacz więcej
  • Kasza jęczmienna wiejska 2,5 kg

    Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego i pokrojonego ziarna jęczmienia, należy więc do produktów niskoprzetworzonych, stąd najbardziej wartościowych. Zawiera naturalne węglowodany złożone (skrobię), która w organizmie powoli rozkłada się na glukozę dostarczając nam energii na dłużej. Zawiera dużo błonnika, który obniża poziom cholesterolu we krwi, zapobiega zaparciom a pęczniejąc w żołądku sprawia, że dłużej jesteśmy […]
    Zobacz więcej
  • Ryż biały długi 2,5 kg

    Ryż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Jest najłatwiej przyswajalnym przez organizm człowieka zbożem dlatego jest powszechnie stosowany w diecie lekkostrawnej. Ryż biały działa przeciwbiegunkowo i łagodzi podrażnienia jelit. Stosowany jest również przy miażdżycy oraz chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Ze względu na swój łagodny smak oraz […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana prażona
    2,5 kg

    Kasza gryczana prażona Lestello jest wyjątkowym produktem, który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (8-10 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim cisnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Oprócz cennych węglowodanów złożonych zawiera dużo białka o wysokiej wartości odżywczej – bogata […]
    Zobacz więcej
  • Groch łuskany żółty 2,5 kg

    Groch żółty połówki to jedno z bardziej popularnych warzyw strączkowych. Jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka, stąd często wykorzystywany jest w zastępstwie mięsa w diecie wegetariańskiej. Zawiera również sporo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W nasionach grochu znajdziemy dużo witaminy A, C, witamin z grupy B oraz składników mineralnych jak potas, wapń, fosfor […]
    Zobacz więcej
  • Kasza gryczana prażona 5 kg

    Kasza gryczana prażona Lestello jest wyjątkowym produktem, który charakteryzuje się krótkim czasem gotowania (8-10 minut). Efekt ten uzyskano poddając grykę specjalnemu procesowi prażenia na parze pod wysokim cisnieniem. Proces ten nadaje kaszy piękną brunatno-brązową barwę oraz wyrazisty i niepowtarzalny smak i aromat. Oprócz cennych węglowodanów złożonych zawiera dużo białka o wysokiej wartości odżywczej – bogata […]
    Zobacz więcej
  • Kasza jęczmienna wiejska 5 kg

    Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego i pokrojonego ziarna jęczmienia, należy więc do produktów niskoprzetworzonych, stąd najbardziej wartościowych. Zawiera naturalne węglowodany złożone (skrobię), która w organizmie powoli rozkłada się na glukozę dostarczając nam energii na dłużej. Zawiera dużo błonnika, który obniża poziom cholesterolu we krwi, zapobiega zaparciom a pęczniejąc w żołądku sprawia, że dłużej jesteśmy […]
    Zobacz więcej
  • Ryż biały długi 5 kg

    Ryż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Jest najłatwiej przyswajalnym przez organizm człowieka zbożem dlatego jest powszechnie stosowany w diecie lekkostrawnej. Ryż biały działa przeciwbiegunkowo i łagodzi podrażnienia jelit. Stosowany jest również przy miażdżycy oraz chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Ze względu na swój łagodny smak oraz […]
    Zobacz więcej
  • Fasola drobna biała 5 kg

    Fasola drobna biała to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Jej regularne spożycie wpływa korzystnie na tkankę nerwową i mózg poprawiając koncentracje i pamięć. Fasola zawiera witaminy z grupy B, witaminy E i A a dodatkowo fosfor, magnez, wapń i żelazo. Regularne spożywanie roślin strączkowych ma dobroczynny wpływ na […]
    Zobacz więcej
  • Fasola Piękny Jaś karłowy 5 kg

    Fasola Jaś karłowy to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Nadaje się idealnie do potraw wegetariańskich jak również stanowi uzupełnienie tradycyjnej diety. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B odpowiedzialnych za prawidłowy stan naszej skory, włosów i paznokci . Poza tym fasola jest bogata w fosfor, potas, magnez, wapń […]
    Zobacz więcej
  • Groch łuskany żółty 5 kg

    Groch żółty połówki to jedno z bardziej popularnych warzyw strączkowych. Jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka, stąd często wykorzystywany jest w zastępstwie mięsa w diecie wegetariańskiej. Zawiera również sporo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W nasionach grochu znajdziemy dużo witaminy A, C, witamin z grupy B oraz składników mineralnych jak potas, wapń, fosfor […]
    Zobacz więcej
  • Fasola Piękny Jaś karłowy 2,5 kg

    Fasola Jaś karłowy to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Nadaje się idealnie do potraw wegetariańskich jak również stanowi uzupełnienie tradycyjnej diety. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B odpowiedzialnych za prawidłowy stan naszej skory, włosów i paznokci . Poza tym fasola jest bogata w fosfor, potas, magnez, wapń […]
    Zobacz więcej
  • Fasola drobna biała 2,5 kg

    Fasola drobna biała to doskonałe źródło łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka czyli głównego budulca naszego ciała. Jej regularne spożycie wpływa korzystnie na tkankę nerwową i mózg poprawiając koncentracje i pamięć. Fasola zawiera witaminy z grupy B, witaminy E i A a dodatkowo fosfor, magnez, wapń i żelazo. Regularne spożywanie roślin strączkowych ma dobroczynny wpływ na […]
    Zobacz więcej