• Płatki ryżowe błyskawiczne 400 g

    Płatki ryżowe otrzymywane są z ziaren ryżu poddanych działaniu pary wodnej, a następnie prasowaniu (czyli płatkowaniu). Dzięki temu procesowi czas ich przygotowania do spożycia znacznie się skraca przy zachowaniu wielu cennych wartości odżywczych. Są lekkostrawne więc polecane są szczególnie osobom z dolegliwościami układu pokarmowego. Są również bogatym źródłem węglowodanów.

    Stanowią doskonałą propozycję na smaczne i pożywne śniadanie lub deser z mlekiem, jogurtem lub owocami. Można wykorzystywać je również do zagęszczania sosów, kremów i gulaszy.

    Zobacz więcej
  • Płatki owsiane błyskawiczne 400 g

    Płatki owsiane błyskawiczne otrzymuje się z ziaren owsa poddanych specjalnej obróbce hydrotermicznej, obłuskiwaniu i płatkowaniu. Dzięki takiemu procesowi czas ich przygotowania do spożycia znacznie się skraca.

    Są one bogatym źródłem przyswajalnych węglowodanów (skrobia) dających energię oraz poczucie sytości na długi czas. Ponadto zawierają łatwo przyswajalne białko oraz stosunkowo dużo błonnika regulującego pracę układu trawiennego. W błonniku zawartym w owsie znajduje się jego przyswajalna frakcja – betaglukany. Wspierają one naszą odporność oraz pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. Płatki owsiane są bogate w kompleks witamin z grupy B (B1, B6), odpowiedzialnych za prawidłowy stan naszej skóry, włosów i paznokci. Zawierają również witaminę PP i E oraz wiele mikro- i makroelementów takich jak magnez lub selen.

    Płatki owsiane stanowią doskonałą propozycję na smaczne i pożywne śniadanie z mlekiem, jogurtem lub owocami. Można wykorzystać je również do przygotowania kleików, muesli i ciastek.

    Zobacz więcej
  • Płatki jęczmienne błyskawiczne 400 g

    Płatki jęczmienne błyskawiczne otrzymuje się z pokrojonych ziaren jęczmienia poddanych specjalnej obróbce hydrotermicznej i płatkowaniu. Dzięki takiemu procesowi czas ich przygotowania do spożycia znacznie się skraca. Właściwości drobnych, zmiażdżonych ziaren jęczmienia wykorzystywano już w dawnej medycynie do leczenia żołądka, w postaci kleików, które miały za zadanie złagodzenie uporczywych dolegliwości. Dziś również stosować je można na dolegliwości żołądkowe, niestrawność lub zaparcia. Płatki jęczmienne są dobrym źródłem białka, składników mineralnych (potasu, fosforu, magnezu, żelaza) oraz witamin. Zawierają niacynę, która ma bardzo duży wpływ na wygląd i stan naszej skóry, zaś witaminy z grupy B dbają o kondycję naszych włosów i paznokci. Zawarty w płatkach błonnik pokarmowy pomaga obniżać poziom cholesterolu we krwi.

    Płatki jęczmienne stanowią doskonałą alternatywę dla innych płatków na smaczne i pożywne śniadanie z mlekiem, jogurtem lub owocami. Można wykorzystać je również do przygotowania kleików, muesli i ciastek.

    Zobacz więcej
  • Płatki orkiszowe błyskawiczne 400G

    Płatki orkiszowe otrzymuje się z oczyszczonych ziaren orkiszu poddanych specjalnej obróbce hydrotermicznej, gnieceniu i krojeniu. Orkisz to zapomniany gatunek zboża, który zawiera wiele prozdrowotnych właściwości. Orkisz posiada właściwości krwiotwórcze oraz budujące mięśnie. Jest  naturalnym środkiem znakomicie poprawiającym nastrój. Zapobiega zmniejszeniu wydolności organizmu. Płatki orkiszowe dzięki bogactwu składników odżywczych wzmacnia odporność, przyspiesza regenerację komórek oraz poprawia kondycję skóry i paznokci. Zawarty w nich gluten jest stosunkowo dobrze przyswajany przez osoby nietolerujące tego składnika. Są bogate w błonnik pokarmowy, witaminy B, E, PP, A, wapń, magnez, fosfor, potas, magnez i selen. Idealne jako dodatek do chleba. Stanowią doskonałą propozycję na smaczne i pożywne śniadanie z mlekiem, jogurtem lub owocami.
    Zobacz więcej
  • Płatki żytnie błyskawiczne 400G

    Płatki żytnie otrzymuje się z oczyszczonych ziaren żyta poprzez zgniecenie na zimno ziaren żyta zachowując właściwości odżywcze. Płatki żytnie zawierają duże ilości błonnika, który poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom a także obniża cholesterol we krwi, stężenie glukozy i wspomaga odchudzanie. Są bogatym źródłem składników mineralnych: magnezu, żelaza, wapnia, potasu, sodu, manganu, cynku, fosforu, jodu i boru oraz witamin z grupy B. Płatki żytnie to doskonały składnikiem musli, dietetycznych ciasteczek i batonów zbożowych. Idealne z mlekiem, jogurtem czy kefirem.
    Zobacz więcej