SMAŻONA FASOLA Z CHORIZO, SZPINAKIEM I JAJKAMI

Składniki:

1 szklanka drobnej fasoli Lestello

150 gramów kiełbasy chorizo

2 łyżki masła

2 łyżki krojonych pomidorów w zalewie

Garść szpinaku

1 mała cebula

3 jajka

Sól

Pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć przez noc i ugotować do miękkości następnego dnia.

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na rozpuszczonym na patelni maśle. Wrzucić szpinak i smażyć przez około 3 minuty. Następnie dodać ugotowaną fasolę, pomidory i pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Całość smażyć pod przykryciem przez 6 minut, co chwilę mieszając. Na koniec wbić jajka, posolić i popieprzyć. Smażyć aż jajka się zetną.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,