SMALEC Z BIAŁEJ FASOLI

Składniki:

2 cebule

1 duże jabłko

2 ząbki czosnku

300 gramów białej Fasoli typu Jaś Lestello

1 łyżka majeranku

3 ziarna ziela angielskiego

2 liście laurowe

1 łyżeczka oregano

2 łyżki oleju

Pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć przez noc, a następnego dnia ugotować do miękkości.

Jabłko obrać i pokroić w naprawdę drobną kostkę. Cebulę posiekać drobniutko i wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Po 2 minutach dodać jabłko, ziele angielskie oraz dwa liście laurowe, majeranek, oregano i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj zblendowaną na jednolitą masę fasolę i podsmażoną cebulę z jabłkami, bez ziela angielskiego i liścia laurowego. Całość wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na około 1 dobę.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: