SAŁATKA ŚNIADANIOWA Z KUSKUSEM, RZODKIEWKĄ I ZIELONYM GROSZKIEM

Składniki:

Półtorej szklanki kaszy kuskus Lestello

4 duże rzodkiewki

Pół szklanki zielonego groszku

3 małe kulki mozzarelli

Kilka listków melisy

Sól

Pieprz

1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Kaszę kuskus ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.

Groszek ugotować al dente. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Mozzarellę lekko rozdrobnić. Do ugotowanej kaszy kuskus dodać oliwę oraz doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia. Na wierzch wyłożyć pokrojoną rzodkiewkę oraz groszek i listki melisy. Na koniec posypać całość rozdrobnioną mozzarellą.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: