SAŁATKA Z KASZĄ QUINOA, CIECIERZYCĄ I WARZYWAMI

Składniki:

1 szklanka kaszy Quinoa

1 szklanka ciecierzycy Lestello

4 rzodkiewki

4 pomidorki koktajlowe

Garść liści szpinaku

6 różyczek brokuła

2 łyżki oliwy z oliwek

Sok z 1 limonki

Sposób przygotowania:

Kaszę quinoa zalać wodą i odczekać, aż napęcznieje. Odcedzić z wody. Pomidorki koktajlowe przekroić i wrzucić do miski z kaszą, dodać pokrojoną w plastry rzodkiewkę i liście szpinaku. Wrzucić ugotowaną według instrukcji na opakowaniu producenta ciecierzycę oraz ugotowane różyczki brokułu. Całość polać sokiem z limonki i oliwą z oliwek. Wymieszać.

Smacznego 😊

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,