KUSKUS NA ZIELONO Z GRANATEM I MIĘTĄ

Składniki:

1 opakowanie kaszy kuskus Lestello

Pęczek świeżej mięty

Garść liści szpinaku

1 owoc granatu

Pół łyżeczki suszonej bazylii

2 łyżki oliwy z oliwek

Sok wyciśnięty z 2 limonek

Sól

Pieprz

Sposób przygotowania:

Kasze kuskus ugotować na sypko, według instrukcji na opakowaniu producenta.

Do misy blendera wrzuć szpinak, miętę oraz dodaj oliwę z oliwek i sok z limonek. Całośc zblenduj. Powstałą masę dodaj do kaszy kuskus wraz z suszoną bazylią. Wymieszaj.

Na koniec dodaj pestki z owocu granatu oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i gotowe.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,