KASZA JĘCZMIENNA Z MARCHEWKĄ I CEBULĄ

Składniki:

300 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello

2 marchewki

1 cebula

2 ząbki czosnku

Szczypta cynamonu

2 litry bulionu warzywnego

Sól

Pieprz

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kaszę jęczmienną ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta. Jednak zamiast w wodzie, należy ją ugotować w bulionie warzywnym.

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek, obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Następnie wszystko ładnie zeszklić na rozgrzanych na patelni 2 łyżkach oleju, przez około 4 minuty.

Do ugotowanej kaszy dodać podsmażoną marchewkę z cebulą i czosnkiem. Doprawić całość solą, pieprzem i cynamonem. Wymieszać.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,