KASZA JAGLANA Z GRILLOWANĄ BRUKSELKĄ I SEZAMEM

Składniki:

Półtorej szklanki kaszy jaglanej Lestello

300 gramów brukselki

3 łyżki sezamu

2 łyżki sosu sojowego

150 gramów sera koziego

Sól

Pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.

Brukselkę umyć i pokroić w półksiężyce. Następnie zgrillować na patelni lub grillu elektrycznym.

Do ugotowanej kaszy dodać 1 łyżkę sosu sojowego oraz 1 łyżkę sezamu. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Wyłożyć na talerz. Na wierzch kaszy ułożyć zgrillowaną brukselkę i całość posypać 2 łyżkami sezamu i polać 1 łyżką sosu sojowego.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,