JAGLANKA Z JABŁKAMI, CYNAMONEM, WANILIĄ I WIÓRKAMI KOKOSOWYMI

Składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej Lestello
2,5 szklanki mleka
1 duże jabłko
1 łyżka cukru brązowego
Pół łyżeczki cynamon
1 łyżka cukru waniliowego
Łyżka wiórków koksowych
2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą ciepłą wodą.

W garnku zagotowujemy 2,5 szklanki mleka. Kiedy będzie już gorąca, dorzucamy kaszę jaglaną i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy z gazu i pozostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Gotową kaszę odcedzamy, jeśli nie wchłonęła całego mleka.

Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone jabłka wraz z łyżką cukru brązowego. Smażymy do momentu, aż jabłka się rozpadną. Dodajemy cukier waniliowy, cynamon, ugotowaną kaszę jaglaną i wiórki kokosowe. Całość mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze przez około 1 minutę.

Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,