CHLEB GRYCZANY

Składniki:

2 szklanki kaszy gryczanej białej Lestello
0,5 szklanki wody
1⁄4 szklanki oleju rzepakowego
1⁄2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki soli morskiej Sok z połowy cytryny
1⁄2 łyżeczki oregano
1⁄2 łyżeczki bazylii

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną należy namoczyć w dużej ilości wody. Zostawić ją tak na około 2 godziny.

Po tym czasie przełożyć kaszę do misy blendera. Dodać olej, sok z cytryny, wodę, sodę, sól oregano i bazylię. Całość blendować około 5 minut.

Gotową masę przełożyć do formy keksówki, wysmarowanej masłem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 1,5 godziny.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: