BEZGLUTENOWY CHLEBEK BANANOWY

Składniki:

250 gramów płatków owsianych

100 gramów cukru

3 łyżeczki proszku do pieczenia

80 ml oleju kokosowego

5 dojrzałych bananów

3 łyżeczki cynamonu

¼ łyżeczki gałki muszkatołowej

2 łyżki kakao

Szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane zmielić w młynku na mąkę. Następnie wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. W oddzielnej misce rozgnieść widelcem 4 banany i dodać do suchych składników. Dodać cynamon, gałkę muszkatołową oraz kakao, szczyptę soli i pieprzu. Wymieszać całość do powstania jednolitego ciasta.

Przełożyć do keksówki. Na wierzchu ułożyć jednego obranego i przekrojonego na pół banana. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 45 minut.

Smacznego 😊

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,