ZUPA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW Z RYŻEM

Składniki:

150 gram ryżu Lestello

1 kg świeżych pomidorów

1 czerwona papryka

1 duża cebula

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka cukru

Pół łyżeczki pieprzu ziołowego

1 łyżka oliwy z oliwek

1 szklanka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

W dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się ładnie zeszkli dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Całość zalać połową szklanki bulionu warzywnego i wymieszać. Dusić pod przykryciem przez około 1 godzinę.

Po tym czasie przetrzeć zupę przez sito i dodać sól, cukier oraz pieprz. Wymieszać, dolać resztę bulionu i zagotować.

Do gotowej zupy wsypać ugotowany wcześniej na sypko ryż.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,