ZUPA Z CIECIORKĄ

Składniki:

1 szklanka ciecierzycy Lestello

2 marchewki

1 pietruszka

1/2 selera

1 por

3 ziemniaki

3 łyżki startego parmezanu

2 łyżki koncentratu pomidorowego

Oliwa z oliwek

Czosnek granulowany

1 liść laurowy

Sól

kolendra

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę namoczyć przez noc w wodzie. Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Również ziemniaki. Wymieszać z namoczoną przez noc cieciorką i zalać wodą, tak żeby było jej więcej o około 5 cm na powierzchnią warzyw. Dodać liść laurowy, pół łyżeczki czosnku granulowanego oraz koncentra pomidorowy. Całość gotować dwie godziny na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania usunąć liść laurowy i doprawić zupę do smaku solą i pieprzem oraz świeżą kolendrą wedle uznania.

Smacznego 😊

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,