ZAPIEKANKA Z DYNIĄ, JARMUŻEM I CIECIERZYCĄ

Składniki:

Szklanka ciecierzycy Lestello

1 mała dynia piżmowa

6 liści jarmużu

4 jajka

Pół szklanki tartego parmezanu

1 cebula

2 łyżki oleju

Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę namoczyć przez noc, a następnego dnia ugotować do miękkości.

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Jarmuż podrzeć na mniejsze kawałki.

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Następnie dodać dynię oraz jarmuż i smażyć razem przez około 4 minuty.

W misce rozkłócić jajka i wymieszać z parmezanem. Doprawić szczypta soli i pieprzu.

Usmażoną dynię z jarmużem i cebulą wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Całość posypać ciecierzyca i zalać masą jajeczną. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut. Po wyjęciu posypać na wierzchu prażonymi pestkami dyni.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,