WRAPY Z PIECZONĄ CIECIERZYCĄ, BAKŁAŻANEM 
I PAPRYKĄ

Składniki:

4 duże tortille pszenne

Półtorej szklanki ciecierzycy Lestello

1 duża czerwona papryka

150 gramów sera koziego

Kilka listków bazylii

Sok z połowy cytryny

2 łyżki oliwy z oliwek

1 bakłażan

Sól

Pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę ugotować według instrukcji producenta. Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasienny. Pokroić w paski.

Bakłażana umyć i pokroić w plastry. Każdy zgrillować z odrobina soli.

Paprykę i ciecierzycę upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piec około 15 minut.

Na tortille wyłożyć bakłażana, ciecierzycę, kilka listków bazylii i paprykę. Całość posypać rozdrobnionym serem kozim.

W szklance wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz szczyptę soli i 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego. Tak przygotowanym dressingiem polać każdą tortille. Następnie zawinąć i gotowe.

Smacznego 😊

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: