Wieprzowy gulasz z korniszonami

Składniki:
Sposób przygotowania:

Łopatkę wieprzową pokrój w kostkę, posól i posyp pieprzem,

oprósz mąką i smaż na rozgrzanym smalcu.

Gdy mięso się lekko zrumieni przełóż je do rondla, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę..

Całość zalej wodą, dodaj listek laurowy i duś pod przykryciem do miękkości. Po zakończeniu duszenia dodaj musztardę. i wsyp korniszony. Kaszę ugotuj na sypko. Pieczarki pokrój w plasterki, cebulkę w kostkę. Marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę. Pieczarki i cebulę przesmaż na maśle, dodaj warzywa, podlej delikatnie wodą i duś do miękkości. Wymieszaj z kaszą. Kaszę z warzywami wkładaj do wysmarowanych oliwą małych miseczek i delikatnie dociśnij ręką.

Warzywa z kaszą ułóż centralnie na talerzu a wokół wyłóż gulasz z korniszonami.

 

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:

Comments are closed.