SOCZEWICA Z RYŻEM, KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I NATKĄ PIETRUSZKI

Składniki:

300 gramów ryżu brązowego Lestello
150 gramów soczewicy zielonej Lestello
2 średniej wielkości cebule
3 łyżki miodu
Olej do smażenia
Sól
Pieprz
Pół pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Ryż i soczewicę ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.

Cebule pokroić w pióra i wrzucić na rozgrzane na patelni 3 łyżki oleju. Całość zeszklić. Po około 3 minutach dodać miód i cały czas mieszając smażyć na małym ogniu przez około 3 minuty.

Do miski wsypać ryż, soczewicę i cebulę. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,