SAŁATKA Z KASZY GRYCZANEJ, BURAKÓW I CEBULI

Składniki:

200 gramów kaszy gryczanej Lestello

1 duży burak

1 duża cebula

1 marchewka

Pół łyżeczki majeranku

Sól

Pieprz

2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną ugotuj na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta.

Marchewkę obierz i ugotuj al dente.

Buraka owiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku.

Upieczonego buraka obierz i pokrój w drobne paseczki. Marchewkę pokrój w drobniutką kosteczkę.

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć drobno pokrojoną cebule. Smaż przez około 2 -3 minuty, a następnie dodaj pokrojonego buraka i marchewkę. Wrzuć kaszę gryczaną oraz majeranek. Dopraw solą i pieprzem i smaż całość, nie przerywając mieszania przez około 6 minut. Odstaw do ostudzenia.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,