SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ, OLIWKAMI I KOPERKIEM

Składniki:

1,5 szklanki czerwonej fasoli Lestello

Pół szklanki zielonych oliwek

2 łyżki drobno posiekanego koperku

Oliwa z oliwek

Pieprz kolorowy

Sól

Sok wyciśnięty z połowy pomarańczy

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości.

Oliwki pokroić w plasterki i dodać do ostudzonej, ugotowanej fasoli.

Do szklanki wlać sok wyciśnięty z połowy pomarańczy i dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Dodać pół łyżeczki zmielonego kolorowego pieprzu oraz szczyptę soli. Wymieszać.

Do miski z fasolą i oliwkami dodać koperek i przygotowany dressing. Całość wymieszać.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,