RYŻ Z KREWETKAMI I GROSZKIEM

Składniki:

1 opakowanie ryżu basmati Lestello
1 puszka zielonego marynowanego groszku
300 gramów krewetek koktajlowych
2 ząbki czosnku
Sok z połowy cytryny
Pół łyżeczki suszonego imbiru
Sól
Pieprz
Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.

Krewetki umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Wrzucić na nią pokrojone w drobną kosteczkę dwa ząbki czosnku. Podsmażyć, aż się zazłocą. Następnie dodać krewetki i doprawić je solą, pieprzem i suszonym imbirem. Całość polać sokiem z połowy cytryny. Smażyć pod przykryciem przez około 3 – 4 minuty, co jakiś czas mieszając.

Na koniec dodać marynowany zielony groszek oraz ryż, całość wymieszać. Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,