PUREE Z GROCHU I KAPUSTY

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej

1 kg grochu żółtego Lestello

2 duże cebule

3 łyżki masła

2 łyżeczki soli

Pieprz

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Groch zalać wodą i zostawić do namoczenia przez noc. Następnie przepłukać i dolać świeżej wody. Gotować do miękkości.

Kapustę przepłukać i odcisnąć. Następnie poszatkować drobno nożem. Włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać sól i gotować około 40 minut pod przykryciem.

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na 1 łyżce masła. Następnie dodać do gotującej się kapusty. Wrzucić groch, pozostałe masło, mocno doprawić pieprzem oraz dodać majeranek. Wymieszać.

Po ugotowaniu całość zblendować na jednolitą masę.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,