PROSTA SAŁATKA Z KUSKUSEM, KREWETKAMI I CUKINIĄ

Składniki:

150 gramów kaszy kuskus Lestello

8 krewetek

Połowa cukinii

Sok z 1 cytryny

1 łyżeczka octu ryżowego

Sól

Pieprz

1 łyżeczka startego imbiru

2 łyżeczki oleju arachidowego

Olej sezamowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Kaszę kuskus zalej lekko osolonym wrzątkiem, tak by pokrył ją warstwą oko. 1 cm. Przykryj i odstaw na 5 minut. Następnie wymieszaj widelcem.

Cukinię należy pokroić na drobne plasterki i podsmażyć lekko na oleju sezamowym. Następnie przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia tłuszczu.

Krewetki podsmaż lekko na patelni z odrobiną oleju sezamowego.

W oddzielnym naczynku połącz ze sobą sok z cytryny, ocet ryżowy, szczyptę soli i pieprzu oraz startego imbiru. Wymieszaj i połącz z kasza kuskus. Na wierzch wyłóż krewetki i cukinię.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,