PASTA Z CZERWONEJ FASOLI Z LIMONKĄ, POMARAŃCZA I KOLENDRĄ

Składniki:

1 opakowanie czerwonej fasoli Lestello

Sok z 2 limonek

Skórka starta z jednej pomarańczy

Pęczek kolendry

1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki

2 łyżki oliwy z oliwek

Sól

Pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolę namoczyć przez noc w zimnej wodzie. Następnie odcedzić i przepłukać. Wlać świeżą wodę i gotować do miękkości. Ostudzić po ugotowaniu.

Do miski z fasolą dodać sok z 2 limonek i drobniutko startą skórkę z pomarańczy. Dorzucić drobno posiekaną kolendrę i wszystko razem zmiksować.

Do masy dodać ostrą mieloną paprykę, wędzoną mieloną paprykę oraz dwie łyżki oliwy z oliwek. Całość wymieszać do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,