Mostek cielęcy z ryżem i rodzynkami

Składniki:

1 kg mostka cielęcego
olej
5 dag rodzynek
10dag sera oscypka
10 dag ryżu Lestello
sól, pieprz
czosnek do smaku.

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, naciąć nożem, oddzielić kości żebrowe od mostka. Posolić, popieprzyć, odłożyć na 2 godz. Ugotować ryż, ser zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w kostkę. Ryż wymieszać z rodzynkami i serem, doprawić czosnkiem. Następnie ryż rozłożyć równomiernie na przygotowanym mięsie, zwinąć jak roladę, obwiązać nicią, posmarować olejem, zawinąć w folię i piec w gorącym piekarniku. Pod koniec pieczenia rozminąć folię i zrumienić mięso. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać na porcje, ułożyć na półmisku. Podawać na zimno lub ciepło.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: