Marynowany kurczak z kaszą Kuskus

Składniki:

składniki:

4 filety z piersi z kurczaka

20 dag kaszy Kuskus Lestello

mała czerwona papryka

1/2 pęczka natki

marynata:

1/2 szklanki soku jabłkowego lub białego wina

5 łyżek oliwy

2 ząbki czosnku

łyżeczka skórki z cytryny

sól i pieprz

Sposób przygotowania:

sposób przygotowania:

Marynata: czosnek obrać, posiekać. Wino wymieszać z oliwą, czosnkiem i skórką z cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać kurczaka, włożyć do żaroodpornej formy, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Po godzinie kurczaka w marynacie wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. W tym czasie kuskus zalać osolonym wrzątkiem według przepisu na opakowaniu. Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w małą kosteczkę. Natkę umyć, grubo posiekać. Kuskus lekko zamieszać. Dodać paprykę i natkę, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pokrojonym na plastry kurczakiem.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: