LEKKA SAŁATKA Z KASZY BULGUR Z GROSZKIEM I KUKURYDZĄ

Składniki:

200 gramów kaszy bulgur Lestello

1 mała czerwona cebula

Pół szklanki zielonego groszku

Pół szklanki kukurydzy

Pół pęczka natki pietruszki

2 łyżki oleju rydzowego

Sok wyciśnięty z 1 pomarańczy

Sposób przygotowania:

Kaszę bulgur ugotuj według instrukcji na opakowaniu producenta. Następnie odstaw do ostudzenia.

Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do ugotowanej, ostudzonej kaszy. Wrzuć zielony groszek, kukurydzę oraz dodaj drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Całość polej oliwą z oliwek oraz sokiem z pomarańczy. Wymieszaj i gotowe.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,