KUSKUS Z BRUKSELKĄ, GRZYBAMI, MARCHEWKĄ I PRZYPRAWAMI

Składniki:

1 szklanka kuskusu Lestello

1 mała pierś z kurczaka

1 opakowanie mrożonej brukselki

1 duża marchewka

Około 10 pieczarek

1 łyżka masła

Sok z 1 limonki

Dwie łyżki oliwy z oliwek

Sól

Pieprz

1,5 szklanki wrzątku

1 szklanka bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Do garnka wlać wrzątek i dodać sól oraz 1 łyżkę masła. Wymieszać i wsypać kuskus. Przykryć i odstawić na około 5 minut. Po tym czasie rozdrobnić kuskus widelcem.

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Po około 10 minutach dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka. Smażyć razem około 6 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz ugotowaną brukselkę. Dolać sok z limonki oraz szklankę bulionu warzywnego. Wrzucić kuskus, wymieszać i dusić cały czas mieszając około 10 minut.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , ,