KOTLETY Z GROCHU

Składniki:

1 szklanka grochu Lestello
Pęczek natki pietruszki
1 łyżka płatków owsianych Lestello
Pół łyżeczki majeranku
1 łyżeczka suszonej mielonej papryki
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
Pół szklanki mleka
Olej do smażenia
1 jajko
Bułka tarta do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Groch ugotować do miękkości według instrukcji na opakowaniu. Płatki owsiane namoczyć w mleku przez 15 minut.

Gdy groch będzie ugotowany, należy go ostudzić i dodać do niego namoczone w mleku płatki owsiane. Całość zblendować na jednolitą masę.

Natkę pietruszki drobno poszatkować i dodać do masy grochowo-owsianej wraz z majerankiem i suszoną mieloną papryką. Wymieszać do połączenia się składników. Doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.

Z masy formować talarki, które następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu po obu stronach na złoty kolor.

Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: ,