KOTLETY Z CIECIERZYCY I CUKINII

Składniki:

250 gramów ciecierzycy Lestello

1 cukinia

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki maki ziemniaczanej

Pół pęczka natki pietruszki

Szczypta kurkumy

Sól

Pieprz

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę namoczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Chłodną, zblendować na jednolitą masę.

Cukinię zetrzeć na tarce i odsączyć z nadmiaru wody.

W misce połączyć ze sobą ciecierzycę, cukinię, jogurt oraz mąkę, kurkumę i poszatkowaną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wykładać na rozgrzany na patelni olej i smażyć placuszki na złoty kolor z każdej ze stron.

Smacznego 😊

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,