Kolorowy wieniec z gulaszem

Składniki:

60 dag nerek wieprzowych lub cielęcych
1 cebula
3 łyżki mąki
2 łyżki masła
1 szklanka bulionu
sól i pieprz
ząbek czosnku
2 kolorowe papryki
40 dag kaszy gryczanej Lestello

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować na sypko. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni razem z ząbkiem czosnku. Paprykę wymieszać z kaszą. Formę w kształcie pierścienia wysmarować oliwą i wypełnić kaszą, lekko pociskając.
Cynaderki opłukać, usunąć tłuszcz i błony, przekroić na pół, moczyć w wodzie przez 30 minut, osączyć. Pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące, przesmażyć na maśle. Dodać posiekaną cebulę, wlać bulion, przyprawić, dusić 30 minut. Pierścień z kaszy wyjąć z formy na okrągły półmisek. W jego środek włożyć gorący gulasz i od razu podawać.

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł: