KASZA JĘCZMIENNA Z CHILLI, SZPINAKIEM I CEBULĄ

Składniki:

250 gramów kaszy jęczmiennej perłowej Lestello

1 papryczka chilli

1 średniej wielkości czerwona cebula

Garść liści szpinaku

Pół szklanki soku z cytryny

Pół łyżeczki mielonej czerwonej papryki

Sól

Pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę jęczmienną ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta i ostudzić.

Cebulę pokroić w pióra. Papryczkę chilli przekroić na pół i pozbawić nasion. Następnie drobno poszatkować.

Do miski wlać sok z cytryny. Wrzucić szpinak, cebulę i chilli. Całość posypać mieloną papryką i wymieszać. Odstawić do lodówki na około 25 minut. Po tym czasie wymieszać z kaszą jęczmienną i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , , , ,