KASZA GRYCZANA SMAŻONA Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM

Składniki:

400 gram kaszy gryczanej prażonej Lestello
2 piersi z kurczaka
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
100 gram pieczarek
150 gram szpinaku
Olej do smażenia
1 łyżka masła
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę gryczaną ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Cebulę i czosnek drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć do momentu, aż się zeszklą. Następnie dodać umyte i pokrojone w kosteczkę piersi z kurczaka. Smażyć całość, co jakiś czas mieszając, przez około 3 minuty. Po tym czasie dorzuć na patelnię łyżkę masła i wrzucić pokrojone drobno pieczarki. Smażyć pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać umyty szpinak i smażyć jeszcze przez 2 minuty.

Dodać kaszę i doprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać do połączenia się smaków.

Smacznego ☺

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,