KASZA BULGUR Z ZIELONA SOCZEWICĄ, KUKURYDZĄ, POMIDORAMI I MARCHEWKĄ Z DRESSINGIEM Z MANGO

Składniki:

200 gramów kaszy bulgur Lestello

Pół szklanki kukurydzy

Pół szklanki zielonej soczewicy Lestello

2 pomidory

1 mała marchewka

1 cebula

3 łyżki soku z mango

1 łyżka drobno posiekanej mięty

Sól

Pieprz

2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Kaszę bulgur ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu.

Pomidory pozbawić skórki i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i cebulę obrać i również pokroić w kosteczkę.

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, następnie dodać marchewkę i pomidory. Dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Ostudzić i dodać do kaszy wraz z kukurydzą i ugotowaną na miękko soczewicą.

W oddzielnym naczyniu wymieszać ze sobą sok z mango z miętą. Następnie wlać do kaszy i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.

Smacznego 🙂

Produkty Lestello powiązane z tym przepisem:
Komentuj artykuł:
Tags: , ,